H. Essers

Van ruwe data tot gepersonaliseerde connecties.

Relevante content. Belangrijk in de marketingwereld, maar voor account-based marketing: cruciaal. Het binnenhalen van die ene top lead vereist meer dan alleen focus - het vereist laser focus.  En dat weet H.Essers maar al te goed.

De challenge 

H.Essers is een van de grootste logistieke spelers ter wereld. Al jaren gebruikt H.Essers HubSpot om hun marketing in goede banen te leiden. The Bakery en HubSpot: it's a love affair worth writing about. Maar we zijn ons ook bewust van de challenges. In een zee vol data je hoofd boven water houden, is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Hoe kunnen we alle data benutten om bestaande contacten beter te begrijpen? Wat vinden ze nou echt interessant? Waar springen ze een gat van in de lucht? En wat maakt ze diep verdrietig? De boodschap moet resoneren met de mensen waarvoor deze bedoeld is. Niet met de marketing manager of agency consultant. Daarvoor zijn we in de data gedoken - head first.

Het idee was niet gek ingewikkeld. We willen: 

  • Automatisch target leads identificeren 

  • Hun interesses individueel categoriseren

  • Deze benutten voor communicatie

Diepere inzichten met dynamische workflows

Workflows zijn het fundament van deze strategie. We gebruiken ze om de doelgroepen en hun verschillende interesses automatisch te categoriseren. Zo transformeerden we een berg van ongestructureerde gegevens, in een georganiseerde en inzichtelijke dataset.

Hiervoor betrekken we niet alleen statische gegevens. Maar ook: hoe gaan contacten om met content zoals e-mails, ebooks en blogs? Op basis van individueel engagement werden interesse-tags toegevoegd aan contact records.

You might call it magic...

Categoriseren op basis van e-mails, ebooks en blogs was het meest voor de hand liggend. Dit wil natuurlijk wel zeggen dat bij nieuwe content telkens handmatig een workflow gecreëerd moet worden. OF TOCH NIET?! That's right, ain't nobody got time for that.

Daarom hebben we met een slim handigheidje ervoor gezorgd dat workflows slechts eenmalig opgezet moeten worden. Daarna verloopt alles geautomatiseerd. Ook voor alle nieuwe content. En wel voor altijd. You might call it magic, we call it ✨ marketing automation ✨.

Generieke content? Verleden tijd. Een whitepaper over sustainability? Die wordt vanaf nu alleen gestuurd naar contacten die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. Een nieuwtje over transportoptimalisaties? Same story. Op die manier vermijden we content-moeheid.

De data die we hier uithalen, gebruiken we vervolgens ook op tal van andere plekken. In specifieke e-mailcampagnes of custom audiences, bijvoorbeeld.

Marketing data voor sales resultaten 

Bedrijfs-silo-vorming is een uitdaging voor veel bedrijven. Ook daar hebben we aan gedacht. In plaats van inzichten enkel te benutten binnen het marketing team, kunnen ook accountmanagers al deze informatie raadplegen via handige dashboards. 

De prep voor een sales call was nog nooit zo eenvoudig: in één oogopslag zijn de interesses en engagement van target leads meteen duidelijk.

"Het resultaat? Een gepersonaliseerde aanpak per contact, online alsook offline."

We geven om data, niet om meningen

We presenteren alle KPI benchmarks duidelijk via rapportages en analyseren de vooruitgang objectief.
Alle trends, globaal én per doelgroep, zijn glashelder af te lezen. En strategische content beslissingen? Die worden enkel nog op basis van data gemaakt.

De impact van onze transformatie

In een wereld overspoeld door data, zet H.Essers het belang van deze data om in een strategie die gepersonaliseerde connecties met hun contacten creëert. Door de kracht van data-analyse en marketing automatisering te benutten, hebben we een significante verschuiving gemaakt naar een hoogst persoonlijke en relevante benadering.

Het potentieel van kwalitatieve data is grenzeloos. Bij H.Essers hebben we pas het oppervlak aangeboord. "We kijken uit naar de toekomst, waarin we onze datagedreven aanpak zullen blijven verfijnen en uitbreiden om nog betere, gepersonaliseerde connecties te creëren."